CALCULATIE

De calculator begint met het bestuderen van bestek en tekeningen om een beeld van het te bouwen project te krijgen. Hierna wordt het bouwwerk uitgetrokken, wordt de hoeveelheid materialen bepaald. Deze gegevens worden in een begroting verzameld en gekoppeld met prijzen.

ONTWERPEN

Een ontwerp is pas geslaagd bij een optimale balans tussen vorm en functie. Daarom begint elk proces met het opstellen van een programma van eisen. B&B vindt het leuk om met u te sparren en u uit te dagen om zo samen tot een product op maat te komen. Of het nu gaat om een droomkeuken of een dakkapel. Door onze kennis van de bouw, traditioneel timmerwerk en het moderne meubelvak te combineren komen wij tot een eindproduct waar u blij van wordt. Voor minder doen we het niet. Naast maatwerk realiseert B&B ook kleine verbouwingen, zoals een serre, aanbouw of inpandige aanpassing.

TEKENEN

Wanneer een idee of ontwerp is goedgekeurd, wordt het uitgewerkt. Als professioneel tekenaar vertaalt B&B alle maten, gegevens en eisen naar een tekening in een digitaal tekenprogramma, zoals AutoCAD. Zo worden de hoofdlijnen uitgewerkt waar B&B of een ander bouwbedrijf straks mee aan de slag kan. Dit kan uiteenlopen van sfeerindrukken voor meubelwerk tot gedetailleerde calculatie- en bouwtekeningen. B&B is ook op ZZP-basis door derden in te huren als tekenaar.

CALCULEREN

B&B binnen- en buitenbouw maakt calculaties die noodzakelijk zijn voor het realiseren van de meest uiteenlopende ontwerpen. Deze  zijn samen met het tekenwerk een leidraad voor de uitvoering. Als ervaren calculator maakt Don Smits voor diverse bedrijven en onderaannemers berekeningen en begrotingen, die op hun vakgebied van toepassing zijn. Daarnaast ondersteunt B&B collega calculatiebureaus met het maken van uittrekstaten.

BEHOEFTE AAN EEN SECOND OPINION?

Hebt u al een verbouwing in gang gezet en behoefte aan een second opinion? Ook dan is B&B een prima partner. Als geen ander weet Don Smits dat bouwen een complexe en tijdrovende aangelegenheid is. Zonder dat er opzet in het spel is, loopt de communicatie tussen opdrachtgever en (onder)aannemer snel mis. Als betrokken bouwbegeleider houdt B&B graag het overzicht voor u. Door de aansturing over te nemen, de kwaliteit te controleren en het budget te bewaken. Bel voor een vrijblijvende afspraak!